Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

Підсумки методичної роботи у 2019-2020 н.р.

Дата: 4 липня 2020 о 17:40, Оновлено 12 липня 2020 о 16:23
Автор: Коток С. І.
3,431 перегляд

Підсумки методичної роботи школи

за 2019-2020н.р.

 

                                                                 Тинненська ЗОШ І-ІІІ ступенів

                                                                                   НАКАЗ

                                                                                    Тинне

28.05.2020                                                                                                                № _______

Про підсумки методичної роботи

з педагогічними працівниками

у 2019-2020 н. р.

Керуючись законами України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», державною програмою «Вчитель», Національною доктриною розвитку освіти щодо забезпечення рівного доступу до якісної освіти, Національною стратегією розвитку освіти в Україні на період до 2021 року, Державним стандартом освіти, освітня політика в школі у 2019-2020 н.р. спрямовувалась на пізнавальну, наукову, аналітико – управлінську діяльність, психолого-діагностичну функцію освітнього процесу, на ефективність, дієвість і результативність внутрішньо шкільної методичної роботи. Місія методичної роботи у 2019-2020 н. р. полягала у стимулюванні професійного інтересу, сприянні формуванню особистісного професійного запиту вчителя та його задоволення для вдосконалення педагогічної практики (особистісного професійного розвитку). Метою сучасної методичної роботи було створення умов для особистісного професійного розвитку кожного вчителя. Ця мета конкретизувалася в завданнях:

  • створити інформаційно-освітнє середовище професійного розвитку вчителя різними засобами, зокрема й із використанням хмарних технологій, соціальних мереж, всеукраїнських  освітянських  та шкільного сайтів тощо.
  • створити методичну інфраструктуру, залучити зовнішні ресурси для участі у шкільній методичній роботі, активізувати внутрішні ресурси для задоволення професійного інтересу вчителів та вдосконалення ними власної педагогічної практики;
  •  спроектувати особистісно орієнтовану адаптивну організаційну структуру методичної роботи, спрямовану на задоволення запитів кожного вчителя закладу;
  • покращити результат роботи кожного вчителя з обдарованими та здібними учнями.

На підставі Положення про методичну роботу з педагогічними кадрами загальноосвітніх шкіл України, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 08.12.2008 року №1119, наказу відділу освіти, культури та з питань сім’ї, молоді та спорту Немовицької сільської ради» від 03.09.2019 року № 69 « Про структуру, зміст і форми методичної роботи з педагогічними працівниками в 2019-2010 навчальному році у закладах освіти Немовицької сільської ради»,  наказу по школі від 05.09.2019 № 96  «Про організацію методичної роботи з педагогічними кадрами у 2019-2020 н.р.», враховуючи індивідуальні можливості вчителів, їх методичну підготовку, професійний рівень, матеріальну базу школи, було визначено структуру методичної роботи, де всі її складові тісно були пов’язані, взаємодіяли між собою, діяли з єдиною метою - досягнення кращих показників навчання і виховання.      

Структура організації методичної роботи забезпечувала підвищення рівня методичної підготовки педагогів, діагностико-теоретичне опрацювання методичної теми школи та реалізовувалась через колективні, групові та індивідуальні форми роботи: педагогічна рада; методична рада;      предметні методичні об’єднання вчителів; нетрадиційні форми методичної роботи; предметні тижні та місячники; проведення заходів, спрямованих на вдосконалення освітнього процесу, підвищення загальноосвітнього рівня школярів; робота з обдарованими  та здібними дітьми.

У 2019-2020 навчальному році педагогічний колектив школи працював над заключним етапом  науково-методичної проблеми «Впровадження предметних компетентностей в освітній процес». Метою її реалізації на заключному  етапі було:

  • узагальнити та проаналізувати роботу шкільних методичних об’єднань школи над даною проблемою, оскільки кожна методична тема вчителів предметників була співзвучна та пов’язана із загальношкільною та розгалужувалася і конкретизувалася суто по компетентностях профільного компоненту;
  • узагальнити індивідуальну роботу вчителів-предметників над методичною проблемою закладу, шкільного методичного об’єднання та оформити у вигляді методичних посібників;
  • створити банк даних, каталог методичних напрацювань вчителів з даного питання;
  • поширювати педагогічний досвід з допомогою шкільного сайту, всеукраїнських фахових періодичних видань та освітянських інтернетсайтів.

  Дане питання проходило по педагогічній, методичній радах, круглий стіл по розгляду, відбору та схваленню методичних напрацювань з даного питання, а також кожен вчитель у своїй роботі поєднував дані компоненти проблеми впровадження предметних компетентностей та наскрізних ліній у своїй теоретичній та практичній діяльності ( уроки, заходи, фахові конкурси, підготовка учнів до участі у конкурсах).

Для забезпечення систематичного і кваліфікованого керівництва методичною роботою у закладі затверджено склад методичної ради, до якої входять керівник, його заступник, голови методичних об’єднань. Питання форм і методів роботи з обдарованими  та здібними учнями, удосконалення навчально-виховного процесу на основі сучасних технологій, взаємозв’язку класної і позакласної роботи як умови духовного зростання школяра, атестації педагогічних працівників,  у розвитку творчості вчителів та учнів, підвищення якості навчання обговорювалися на засіданнях методичної ради, круглих столах.

З педагогами закладу щосереди проведені інструктивно-методичні наради: «Про підготовку та участь у методичних конкурсах «Вчитель року», «Ярмарок педагогічних ідей»,  «Про організацію роботи з учнями щодо участі їх у конкурсах, олімпіадах, турнірах», «Урок – основна форма реалізації інноваційних технологій», «Мета і цілі оцінювання у сучасній школі», «Використання інноваційних технологій».

Впродовж навчального року проводився постійний аналіз роботи вчителя: динаміка навчальних досягнень учнів, рівень професійного росту (відкриті уроки, заходи, розробки методичних матеріалів, друковані праці, виступи тощо), застосування у роботі інноваційних технологій, створення ситуацій саморозвитку і самореалізації учнів, тощо. Такий моніторинг дав змогу проаналізувати роботу ШМО, кожного вчителя та порівняти цей рейтинг з минулими роками. Слід зазначити, що результативність участі учнів у конкурсах різних рівнів значно виросла порівняно з минулими роками, що свідчить про належну роботу вчителів у підготовці учнів.

Основну роль в реалізації методичних завдань, розробці та запровадженні прогресивних форм і методів навчання, проведенні систематичної групової та індивідуальної форм роботи з педагогічними кадрами, надано предметним методичним об’єднанням. Так  у навчальному закладі працювали 9 методичних об’єднань:

  • учителів початкових класів – голова  Лазарець В.О.;
  • суспільних дисциплін – голова Тимощук С.О.;
  • природничого циклу – голова Омельковець О.П.;
  • точних наук – голова Ковалець І.В.;
  • української мови, літератури, світової літератури – голова Бакунець Т.П.;
  • фізичної культури –  Слава С.В.;
  • англійської мови –  Омельковець І.М.;
  • художньо-естетичного циклу –  Тимошенко Р.В.;
  • індивідуального навчання –  Омельковець С.М.;

Протягом останніх років школа ефективно працює над впровадженням інноваційних методик навчання та виховання на основі компетентнісного підходу, а саме технологій створення ситуації успіху, критичного мислення, інтерактивних технологій, методу проектів. Педагоги працювали над вирішенням проблем спрямованості освітнього процесу на використання інноваційних технологій, розвиток пізнавальної активності учнів, формування особистості учня, його життєвих та навчальних компетентностей, розвиток творчих здібностей, підготовка учнів до ДПА та ЗНО (українська мова та література, історія України, біологія, географія). Слід зазначити, що матеріально-технічна база навчальних кабінетів значно поповнилася ТЗН ( мультиборди, плазми, компютери), що дає вчителям змогу використовувати ІТ технології та інноваційні технології. У своїй роботі вчителі використовували такі форми роботи як взаємовідвідування уроків, майстер-класи, творчі звіти, консультації, поєднували групові та індивідуальні форми роботи. Вчителі прийняли активну участь у семінарах практикумах на рівні Немовицької ОТГ, району, області, всеукраїнські заходи.

Так 26 листопада вчителі МО «Українська мова та література, зарубіжна література» провели семінар – практикум за темою  «Формування читацької компетентності школярів у процесі вивчення української і зарубіжної літератур».   В теоретичній частині виступили голова ММО «Українська мова та література, зарубіжна література» Малаш В.Р.  та вчитель-філолог Самойлик О.Л.  В практичній частині семінару досвідом роботи поділилися вчитель зарубіжної літератури Коток Г.О., яка з учнями 6-А класу провела урок зарубіжної літератури, під час якого учні  із захопленням  поринули у  напівказковий світ України XIX століття за твором Миколи Гоголя «Ніч перед Різдвом . Вчитель Одарчук О.М. провела урок з української літератури у 5-Б класі з теми «Морально – етичні проблеми в казці Галини Малик «Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії». Учні із захопленням розповідали про улюблених героїв твору.

 26 лютого в школі пройшов семінар-практикум за темою «Форми і методи впровадження компетентностей історичного компоненту в освітній процес». В практичній частині вчитель історії Коток С.І. провела бінарний урок-проект ( історія України, всесвітня історія, українська література, християнська етика) в 11 класі з теми «Дисиденти – виклик системі». Також вчитель історії Євтушина О.А. провела гру-позакласний захід  «Кращі знавці історії» між командами 7-х класів.  Обговорили питання «Підготовка до ЗНО-2020: нововведення та особливості тесту», оскільки вже декілька років поспіль усі випускники обирають історію України для складання ДПА-ЗНО.

  Цікаво та змістовно 21 лютого на базі нашої школи пройшов семінар-практикум ММО "Природничий цикл" за темою "Урок, як основна організаційна форма навчання". Мета даного заходу - вдосконалити освітню наукову та професійну підготовку вчителів; сприяти усвідомленню важливості планування роботи на уроці відповідно до поставлених цілей та вимог сучасної педагогіки; формування інноваційного стилю діяльності членів МО. В теоретичній частині досвідом роботи поділилися вчителі даної кафедри, а вчитель Удод І.В. з питання "Використання методів інтерактивного навчання на уроках біології". Голова шкільного методичного обєднання Омельковець О.П.  провела тренінг - релаксацію за темою "Чи знаєте ви все про мене? Та, що цікавого дізнаюся про вас?". Вчитель Євтушина О.С. провела  кейс-урок споживчих знань у 8 класі за темою "Їжа та ласощі, користь чи шкода". Змістовний урок-подорож  пройшов з хімії у 9 класі - вчитель Євтушина Л.В. за темою "Метанол, етанол: молекулярні і структурні формули, фізичні та хімічні властивості. Отруйність метанолу й етанолу, їх згубна дія на організм людини". Вчителі показали на практиці застосування предметних компетентностей, як загальнопредметних, так і природничого компоненту.  На базі школи діє «Шкільне лісництво», куди входять учні старшокласники, яке очолює вчитель біології Омельковець О.П.

  7 лютого 2020 року на базі Тинненської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар-практикум вчителів математики та фізики на тему: "Шляхи вдосконалення роботи учителів щодо запровадження екологічного виховання як одного із способів виховання свідомості, відповідальності, соціальної адаптації."  В роботі семінару прийняли участь вчителі шкіл Немовицької ОТГ. Було розглянуто різні шляхи вдосконалення роботи учителів, проведено практичні заняття із створення «Хмари тегів» (Ковалець І.В.).  В розділі  «Я роблю це так»  вчителі Мельник В.О., Кичан Н.С., Коток С.М. провели майстер-класи з досвіду своєї роботи. Обговорено про Елементи екологічної освіти на уроках фізики (Кичан В.І.). Присутні побачили і почули багато нового для подальшої роботи з дітьми.

Під час семінару-практикуму вчителів фізичної культури, що пройшов на базі школи 11 лютого вчитель фізичного виховання Володимир Титечко провів тренінг - практичне заняття на тему "Волейбол" з учасниками семінару - вчителями фізичної культури шкіл Немовицької ОТГ. Також вчитель Сергій Слава провів практикум правил гри у баскетбол. Після практичної частини відбулася теоретична, де поділилися своїм досвідом з питань формування предметних компетентностей на уроках фізичного виховання.

27 листопада у школі пройшов семінар-практикум ММО художньо-естетичного циклу та трудового навчання відділу освіти, культури та з питань сім’ї, молоді та спорту Немовицької сільської ради за темою «Музичне мистецтво в школі – могутній засіб виховання», під час якого педагоги закладу поділилися практикою вдосконалення шляхів формування ключових компетентностей засобами музичного мистецтва. В теоретичній частині виступили вчителі мистецтва Бакунець А.Ю. та Бакунець Л.А.   Практичний блок семінару був представлений уроком музичного мистецтва у 1 класі за темою «Ляльковий театр» ( вчитель Бакунець А.Ю.). Вчитель показала впровадження ключових компетентностей мистецтва за вимогами НУШ. Першокласники побачили не лише лялькову виставу «Колобок», а й в групах її представили за допомогою гостей.

Аналіз роботи свідчить, що за минулий навчальний рік значно підвищився науково-теоретичний та методичний рівень викладання навчальних предметів, посилилась увага до пошуків інтеграції предметів, модернізації форм, методів і засобів проведення уроку.

Методична робота сприяла взаємному збагаченню членів педагогічного колективу педагогічними знахідками, спонукала кожного вчителя до підвищення свого фахового рівня, дала змогу молодим учителям вчитися педагогічної майстерності у старших і досвідченіших колег, забезпечувала підтримання в педагогічному колективі духу творчості, прагнення до пошуку. Вчителі школи показують гарні результати з методичної роботи. З метою  активізації творчої діяльності педагогічних працівників, популяризації та пропа­ганди перспективного, педагогічного досвіду, впровадження його в практику нав­чальних закладів   та  виявлення творчо працюючих вчителів   в школі щорічно проводиться конкурс методичних знахідок вчителів – «Ярмарок педагогічних ідей».    Усі роботи базуються на практиці вчителів роботи над науково-методичною темою закладу, предметних компетентностях та наскрізних лініях. Вчителі нашої школи  прийняли активну участь у даному конкурсі та стали   призерами на  міжрегіональному та обласному рівнях. У школі створений каталог методичних напрацювань, який нараховує 121 методичний посібник. Цьогоріч вчителі представили 12 напрацювань у номінаціях, які розглянула та схвалила шкільна методична рада школи та  відділу освіти, культури та з питань сім’ї, молоді та спорту Немовицької сільської ради.

Районний та обласний етап Конкурсу – ярмарку педагогічних ідей

Номінація

Робота схвалена МР Тинненської ЗОШ І-ІІІ ступенів та ММР відділу освіти, культури та з питань сім’ї, молоді та спорту Немовицької сільської ради

Вчитель

Результат

« Українська мова та література»

«Інтеграція сучасних освітніх технологій, спрямованих на формування предметних і ключових компетентностей на уроках української літератури»

Малаш В.Р., Постайчук Д.О.

Область (участь)

«Історія»

«Національне виховання як невідємна ланка роботи вчителів суспільних предметів. Зразки стендів «Національне виховання»

Коток С.І.

Область (участь)

«Кабінет всесвітньої історії в освітньому процесі»

Коток С.І.,  Тимощук С.О.

«Формування   компетентностей історичного компоненту

в учнів шляхом реалізації  

складової  курсу історії. Завдання у форматі ЗНО з історії України»

Коток С.І.

ІІІ місце

( область)

«Зарубіжна література»

«Ігрові форми роботи на уроках зарубжної літератури»

Одарчук О.М.

«Нестандартні форми та методи роботи  на уроках  зарубіжної літератури та позакласних заходах як засіб формування читацьких інтересів та естетичних смаків учнів»

Булейко С.Ю.

ІІІ місце

( район)

«Англійська мова»

«Гра як інтерактивний метод навчання та один із засобів формування ключових компетентностей»

Кичан Н.С.

«Краєзнавчий компонент на уроках англійської мови»

Кіркова Ю.О.

Область (участь)

«Робота з обдарованими дітьми»

«Система роботи вчителя математики з підготовки учня до участі в МАН»

Ковалець І.В.

район (участь)

«Виховна робота»

«Екологічна грамотність як турбота про майбутні покоління»

Євтушина Л.В.

Область (участь)

«Розробка позакласного виховного заходу по енергозбереженню»

Євтушина О.С.

Район (участь)

  • «позашкільна освіта».

«Цикл зимових свят в Україні»

Дячук Н.Й.

Область (участь)

У регіональному етапі Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року – 2020» в  номінації «Історія» лауреатом  став вчитель історії Тинненської ЗОШ І-ІІІ ступенів Тимощук С.О., який провів урок з історії України у 7 класі за темою «Розквіт Київської держави при Я. Мудрому».

Щороку шкільні методичні об’єднання проводять предметні тижні, місячники.

В Україні щороку у грудні, починаючи з 2008 року, проводиться Всеукраїнський тиждень права з нагоди річниці прийняття Загальної декларації прав людини. У 2019-2020н.р. Всеукраїнський тиждень права проходив  в школі з 9 грудня по 13 грудня. Учнівський колектив закладу долучився до тижня права, де показали свої знання із основних законів України не лише про права громадян, а і про обов’язки. Дев’ятикласники прийняли участь у конкурсі « Турнір правознавців», який організувала вчитель правознавства Омельковець Л.І. Найменші учасники тижня, учні 2-Б класу (кл.кер. Коток О.В.), ознайомили присутніх, які діти мають право у виховному заході « Щасливе дитинство» Головні завдання Тижня – показати важливість правової освіти українців, виховувати в них повагу до закону та прав людини.

 Щоб запобігти всім тим  небезпекам, які очікують учнів в Інтернеті, необхідно навчитися правильній поведінці та безпечним користуванням сучасними технологіями   11.02 до Міжнародного дня безпечного Інтернету в школі відбулися уроки тренінги у 5-11 класах, на яких учні ознайомились з сайтом On-ляндія — це казкова країна, де діти почувають себе захищеними. Вчителі інформатики вчили як правильно користуватися перевагами Інтернету. Учні переглянули фільм  «Інтернет очима дітей».  
 Учні молодших класів взяли участь у конкурсі малюнків «Інтернет очима дітей», а 11-А, 11-В  під керівництвом вчителів Євтушиної М,С. та Линник Л.О. створили плакати-комікси  про безпеку в Інтернеті. Линник Л.О.  провела урок  на тему "Інтимні селфі в Інтернеті - жарт чи небезпечний ризик?".  Вчителі інформатики випустили газету шкільний вісник, з цікавою та пізнавальною інформацією для вчителів та учнів з нагоди Дня безпечного Інтернету 2020 р.
    Школярі взяли участь в анкетуванні «Рівень поведінки в Інтернеті». Після опрацювання результатів   зроблений висновок, що переважна більшість не зловживає Інтернетом, і лише одиниці є звичайними користувачами, але іноді надовго затримуються біля комп’ютера.    

Традиційно  у   школі  пройшов Тиждень української писемності і мови, що організовують та проводять голови ММО та ШМО «Українська мова та література, зарубіжна література» Малаш В.Р. та Бакунець Т.П. Відповідно до плану заходів,  тиждень розпочався з написання диктанту національної єдності, в якому взяли активну участь учні, вчителі , інші  працівники школи.  Тиждень пройшов цікаво і насичено, школярі брали активну участь у всіх заходах та конкурсах, із захопленням демонстрували свої артистичні  здібності, талант. Вперше у школі вчителі-філологи започаткували проведення свята гумору «Поліські пересмішники».  Бакунець Т.П. організувала та провела відеофлешмоб  до Міжнародного дня рідної мови.  З метою виховання любові до України , рідної мови, шанобливого ставлення до звичаїв, традицій, обрядів рідного краю, патріотизму учні 6 класів і учитель української мови та літератури Онісковець Н.О. підготували конкурсно-розважальну програму "Знавці рідної мови".

 Показовий тематичний захід з історії Стародавнього світу провела Піліпака Л.С., де позмагалися за звання кращих знавців історії команди 6-7 класів. Учні продемонстрували відмінні знання про Україну княжої доби, такі держави як Фінікія, Месопотамія, Асирія, Єгипет, Ізраїльсько-іудейське царство, Стародавні Греція та Рим.

Традиційно в нашій школі проходять масові фізкультурні заходи. З метою поглиблення знань дітей про видатних спортсменів України, розвивати інтерес до пізнання історії, виховуючи любов до фізкультури та спорту, розвивати фізичні уміння, виховувати спритність, витриманість, сміливість, почуття колективізму, дружби, взаємовиручки, прививати прагнення до занять фізкультурою, виховувати почуття патріотизму, любов до Батьківщини з 09.09. по 13.09. в нашій Тинненській ЗОШ  І-ІІІ ст. розпочався Олімпійський тиждень фізичної культури та спорту. Учні старших класів змагалися на звання найкращої команди волейболістів. Перед змаганнями було проведено вікторину про виникнення та правила гри. Вчителі фізичного виховання провели такі заходи - «Здоровим бути – зі спортом дружити», «Спорт – сила, краса, здоров’я», «Історія Олімпійських ігор» «Досягнення українських спортсменів». Пройшли спортивні регіональні змагання між командами шкіл Тинного, Зносич та Немович із волейболу та баскетболу. 1 місце збірна команда (хлопці) волейбол - вчитель Титечко В.П., збірна (дівчата) - ІІ місце та І місце баскетбол (хлопці) - вчитель Слава С.В.  27 листопада у м. Березне відбувся ІІІ етап обласної Спартакіади школярів Рівненщини з шахів і шашок серед ОТГ, де наші спортсмени зайняли почесне ІІ місце.

Наші вчителі прийняли активну участь в обласних заходах, а саме в конференціях та семінарах-практикумах, організованих РОІППО. 01 листопада на базі РОІППО відбулася обласна практична конференція за темою “Особливості управління  закладами загальної середньої освіти, що реалізує вимоги Концепції НУШ”. Заступники директорів з навчально-виховної роботи ділилися досвідами роботи  - особливостями організації внутрішньошкільної методичної служби у своїх навчальних закладах. На даному заході заступник директора з навчально-виховної роботи Коток С.І. представила досвід Тинненської ЗОШ І-ІІІ ступенів з питання “Видавничий центр в навчальному закладі, як практичний підсумок роботи педагогів над науково-методичною проблемою школи».  22 листопада 2019 р. вчитель початкових класів та керівник гуртка  « Юні краєзнавці» Дячук Н.Й. взяла участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції « Національно-патріотичне виховання учнів засобами козацької педагогіки та туристсько - краєзнавчої роботи». Виступила з питання «Краєзнавчо-туристична робота як засіб виховання особистості дитини для комфортного перебування її в суспільстві».

 19 грудня на базі Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти пройшла конференція з теми “Впровадження предметних компетентностей історичного компоненту”, під час якої історики з області ділилися досвідом в даному напрямку. Вчитель історії школи Коток С.І. презентувала авторську методичну розробку за темою “Формування предметної компетентності учнів шляхом реалізації краєзнавчої складової курсу історії”. В даному методичному посібнику висвітлено теоретичний та практичний підхід з даної проблематики, який апробований на базі Тинненської ЗОШ І-ІІІ ступенів у класах історичного профілю.

 Використання інноваційних технологій у процесі вивчення різних предметів у школі дало змогу покращити зміст навчання, вдосконалити методи і форми навчання, активізувати та індивідуалізувати його. Більшість педагогів закладу володіють інформаційно-комунікаційними технологіями, уроки та виховні заходи проводять з використанням мультимедійної та комп’ютерної техніки. 

Одним з пріоритетних питань методичної роботи є підвищення професійної майстерності вчителя через його самоосвіту, самовдосконалення задоволення індивідуальних потреб в особистому та фаховому зростанні, активізації творчого потенціалу. Саме з цією метою в плані роботи з методичної підструктури були передбачені, крім колективних, індивідуальні форми роботи: робота над науково – методичною проблемою, самостійна робота над методичною темою, самоосвіта, докурсова та післякурсова підготовка, консультування, опрацювання фахових журналів і методичної літератури та інше

 З метою популяризації творчого досвіду педагоги закладу поширювали свої праці у таких виданнях: Слід зазначити, що авторські методичні роботи наших вчителів цьогоріч розміщені на всеукраїнських сайтах - «На урок», «Освіта юа» розміщенні розробки уроку Ковальця І.В. з математики та Коток О.В. – вчитель початкових класів,  вчителя фізичної культури – Самойлика С.О. та вчителя історії Коток С.І.

Цьогоріч значно зріс показник результативності  участі у конкурсах різних рівнів:

 Всеукраїнські предметні олімпіади

Місце

  предмет

Учень

Клас

Вчитель

І місце

історія

Бакунець Софія

11

Коток С.І.

ІІ місце

І місце

Історія

Економіка              

Примак Ірина

Постайчук Софія

10

9

Коток С.І.

Євтушина О.С.

ІІ місце

Географія

Кичан Валентин

8

Самойлик Р.С.

ІІ місце

Інформаційні технології

Постайчук Софія

9

Постайчук С.М.

ІІ місце

Інформатика

Постайчук Софія

9

Постайчук С.М.

ІІ місце

Українська мова

Пиліпака Альона

11

Бакунець Т.П.

ІІ місце

Українська мова

Занозовська Галина

7

Самойлик О.Л.

ІІ місце

Біологія

Кичан Валентин

8

Омельковець О.П.

ІІІ місце

Англійська мова

Кичан Валентин

8

Коток Н.В.

ІІІ місце

Англійська мова

Кичан Юлія

9

Мініна Н.П.

ІІІ місце

Англійська мова

Пиліпака Альона

11

Євтушенко Є.Б.

ІІІ місце

Математика

Омельковець Роман

6

Ковалець І.В.

ІІІ місце

Географія

Постайчук Софія

9

Євтушина О.С.

ІІІ місце

Математика

Кичан Валентин

8

Самойлик М.П.

ІІІ місце

Фізика

Кичан Валентин

8

Ковальчук О.І.

ІІІ місце

фізика

Коток Вікторія

9

Кичан В.І.

ІІІ місце

хімія

Постайчук Софія

8

Євтушина Л.В.

ІІІ місце

ІІІ місце

ТН

економіка

Омельковець Іван

Прищепюк Анжела

11

11

Омельковець О.М.

Євтушина О.С.

ІІ етап конкурсу імені П.Яцика

ІІ місце

Пиліпака Альна

11

Бакунець Т.П.

ІІ етап конкурсу імені Т. Шевченка

ІІ місце

Омельковець Роман

6

Шмалюх Р.В.

ІІІ місце

Абрамчук Катерина

5

Шмалюх Н.О.

ІІІ місце

І місце

І місце

ІІ місце

ТН

Мистецтво

«Різдвяна композиція»

ІІІ етап олімпіади з економіки

Боротюк Софія

Постайчук Софія 

11 клас

6 клас

6 клас

9 клас

Шутько Л.М.

Бакунець Л.А.

Бакунець Л.А.

Євтушина О.С.

область

область

Київ

область

Фізкультура і спорт

Вид спорту

місце

учні, вчителі

Спартакіада допризовної молоді (район)

2

Вчитель Захисту Вітчизни – Самойлик С.О., Титечко В.П.

Лазарець Вадим 11-Г,Шапірко Микола -11-Г,

Омельковець Павло -11-А,Корінець Богдан -11-А 

Самойлик Олександр -11-А ,Одарчук Ілля 11-Г,Бакунець Павло 11-Б,Мичак Анатолій 11-Б,Мокич Павло 11-Г,

Легка  атлетика  -регіональні (ОТГ)

1

Бурик Віталіна 8 -В 800м,

Прищепюк Анджела -  Стрибки в довжину -  вч. Захарчук С.П

Тимощук Катерина 9 -А 400 м – вч. Слава С.В.

Лопанчук Юлія 9-А  -  метання гранати, вч.Слава С.В;

Лазарець Вадим 11 –г 1м 100 м, вч. Титечко В П.;

Мичак Анатолій 11- Б -1 м 1500 м, вч.  Титечко В П.;

Одарчук Мирослав  - Стрибки у довжину 1м, вч. Слава С.В;.

1-й етап  зональні шахи і шашки (серед ОТГ)

1

Бурик Віталіна 8 –В, вч.   Захарчук С.П.;

Бакунець Валерій 11-А, вч. Титечко В.П.;

Шмалюх Дмитро 8-В, вч. Захарчук С .П;

Гудімова Юлія 9-Г, вч. Слава С.В.;

Омельковець Іван 11- А, вч.   Титечко В.П.;

Лопанчук Віталій    5-Г, вч. Мичак  Л.Ю.;

2-й етап  зональні шахи і шашки (серед ОТГ)

2

Бурик Віталіна 8 –В, вч.     Захарчук С.П.;

Бакунець Валерій 11-А, вч. Титечко В.П.;

Шмалюх Дмитро 8-В, вч. Захарчук С .П.;

Гудімова Юлія 9-Г, вч. Слава С.В.;

Омельковець Іван 11 –А, вч.   Титечко В.П.;

Лопанчук Віталій    5-Г, вч. Мичак  Л.Ю.;

Шкіряний м’яч  (район) Середня група 2008 р.н.

1

 Захарчук С.П. , Даніловець Р.С. , Самойлик М.С.

МАН

Цьогоріч наші учні та вчителі взяли активну участь у районному етапі МАН. Переможцями та призерами стали:
І місце « Зарубіжна література» - Смик Марина – 8 клас . Вчитель – Булейко С.Ю.
І місце «Українська мова» - Пиліпака Альона – 11 клас. Вчитель – Кіркова Л.М.
І місце «Економіка» - Мокич Тетяна – 11 клас. Вчитель – Євтушина О.С.
І місце – (район), ІІІ місце (область) «Релігієзнавство» - Захарчук Альона – 11 клас . Вчитель Тимощук С.
ІІ місце «Математика» - Одарчук Марія – 11 клас. Вчитель Ковалець І.В.

Слід зазначити, що цьогоріч такі учні як Постайчук Софія - 9 клас та Кичан Валентин  - 8 клас - здобули відповідно по   6 і 5 призових місць у всеукраїнській олімпіаді з різних предметів. 

З 20 грудня 2019 року по 20 січня 2020 року Національний еколого-наткралістичний центр учнівської молоді проводив традиційний щорічний новорічно-різдвяний конкурс "Новорічна композиція". Колективна робота гуртківців "Чарівний олівець" " Традиції українського вертепу"- керівник Бакунець Л.А., вчитель мистецтва здобула І місце в області та Києві.

Однак у здійсненні методичної роботи мали місце окремі недоліки:

  • окремі учителі недостатньо працюють з обдарованими учнями ;
  • педагоги школи залишаються інертними до публікацій методичних розробок у фахових виданнях;
  • не усі вчителі приймають участь у  проведення предметних тижнів, місячників;

На підставі зазначеного, керуючись завданнями, які стоять перед педагогічним колективом на навчальний рік, з метою підвищення ефективності методичної роботи, удосконалення змісту і форм методичної роботи по підвищенню науково-теоретичного рівня і професійної майстерності педагогічних кадрів

НАКАЗУЮ:

1. Визнати стан методичної роботи у 2019-2020 н. р. задовільним.

2.Заступнику директора з навчально-виховної роботи, Коток С.І.:

2.1.Підвести підсумки, зробити аналіз роботи педколективу над науково-методичною проблемною темою.

ЗНВР Коток С.І.                                                                                               Травень 2020року

2.2.Постійно дбати про ефективність колективної та індивідуальної форми методичної роботи для вдосконалення фахової підготовки і підвищення професійної компетентності педагогічних працівників.

ЗНВР Коток С.І.                                                                                          Постійно.

2.3.Продовжити роботу педагогічного колективу щодо виявлення юних обдарувань.

ЗНВР Коток С.І., СПС                                                                Вересень-жовтень 2020 року.

2.4.В роботі методичних об'єднань звернути увагу на підвищення професійної майстерності: технологія підготовки уроку та його самоаналіз, самоконтроль своєї діяльності.

ЗНВР Коток С.І., голови МО                                                        Протягом навчального року.

3.Керівникам Ш МО: 

3.1.Ретельно  спланувати  роботу  на 2020-2021 навчальний рік, враховуючи нові зміни в сфері освіти.

Голови МО                                                                           Серпень 2020 року.

3.2.Проаналізувати дистанційне навчання за березень, квітень, травень 2020 року, обговорити недоліки і прогалини та скласти план повторення даного матеріалу протягом І-го семестру 2020-2021 н.р.;

Голови МО                                                                           Серпень 2020 року.

3.3.Взяти на персональний контроль проведення педагогічних тижнів,олімпіад, конкурсів.

Голови МО                                                                        протягом навчального року.

3.4. Проаналізувати та прийняти до уваги результати районних олімпіад з базових дисциплін, МАН, турнірів, змагань;

Голови МО                                                                     вересень 2020 року.

3.5. Проаналізувати результати ДПА-ЗНО 2020 року ( українська мова та література, історія України, географія, біологія).

Голови МО                                                                     вересень 2020 року.

4. Оголосити подяку вищезазначеним вчителям, які мають призерів олімпіад, конкурсів, змагань, призерів методичних районних та обласних конкурсів.

Дирекція школи                                                                                   травень 2020 року.

5. Учителям, які мають вищу категорію та  звання поширювати свій педагогічний досвід:  публікувати матеріали  методичних розробок у фахових періодичних виданнях, інтернетресурсах, сайтах.

Вчителі вищої кваліфікаційної категорії, ячителі, які мають педзвання                 протягом навчального року

6. Контроль за виконанням даного наказу покласти на заступника директора з навчально – виховної роботи Коток С.І.

Директор школи:                   В.П. Титечко

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.