Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

Бережіть ліси!

Дата: 16 вересня 2019 о 12:37, Оновлено 23 вересня 2019 о 09:05
Автор: Коток С. І.
313 переглядів

«І сказав Бог: Нехай земля вродить траву, ярину, що насіння вона розсіває, дерево, що за родом своїм плід приносить, що в ньому насіння його на землі. І сталося так.» 

        Земля - це наш дім. А який він? Французький географ Елізе Реклю дуже влучно сказав: "Людина створює навколишнє середовище по своєму образу і подобі". Екологічна проблема нині є однією з найголовніших у глобальному вимірі, адже розв’язання цієї кризи - умова подальшого існування людського роду. Екологічні проблеми виникли не сьогодні й не вчора. Про це свідчать стародавні літописи, видані ще до нашої ери вавілонським царем Хаммурапі, східними імператорами та європейськими монархами, які  вже видавали накази про охорону лісів, трав`яного покриву степів, водних джерел. Гетьмани Січі також уболівали за збереження флори і фауни України й видавали різні накази і документи про заборону спалювання лісів, браконьєрства, хижацького знищення звірів та риби.

           З метою виховання бережливого ставлення до природи рідного краю в школі черговий раз пройшов Тиждень «Бережіть ліси», протягом якого пройшли різноманітні заходи. Так при навчальному закладі діє Шкільне лісництво, яке очолює вчитель біології Омельковець О.П. Учні неодноразово були задіяні до посадки лісу, а нещодавно в подарунок отримали екскурсію до Музею лісу Костопільського району. У музеї учні мали змогу побачити відкриті експозиції, які розповідають про історію розвитку лісу, галузі лісового господарства України і Рівненщини зокрема. Познайомилися з відомими науковцями та діячами, які зробили неоціненний вклад у збереження лісу та розвиток лісової галузі, побачили колекції флори і фауни Рівненщини, зразки народних промислів пов`язаних з лісом, у планах музейників - відновлення будинку лісника зразка початку XX ст. Територія навколо музею - це своєрідна рекреаційна зона, одне з улюблених місць відпочинку місцевих мешканців, адже тут облаштований дитячий майданчик з гірками для розваг, прокладається екологічна стежка.

       Також юні лісівники були задіяні у привітанні лісівників району з нагоди професійного свята.  Ліснича Тинненського лісництва Мастерко Н.П. вручила учням в школі призи, які прийняли активну участь у предметному тижні, а також переможцям конкурсу малюнків «Бережіть ліс».

           Ліквідація глобальної екологічної кризи є насьогодні найважливішим завданням людства і в даному напрямку  велике місце посідає робота педагогів у вихованні підростаючого покоління, використовуючи методику впровадження  наскрізних  ліній «Екологічна безпека та сталий розвиток», «Громадянська відповідальність»,  «Здоров'я і безпека»,  а також предметної компетентності "Екологічна грамотність і здорове життя". Такий підхіддає учням уміння розумно та раціонально користуватися природними ресурсами в рамках сталого розвитку, усвідомлення ролі навколишнього середовища для життя і здоров’я людини, здатність і бажання дотримуватися здорового способу життя.

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.